Waarom enkel ergonomie niet genoeg is om pijn- en stressvrij te werken

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”531″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ergonomie is het aanpassen van de omgeving aan de mens, zodat we optimaal kunnen functioneren. Dit kan bijvoorbeeld een product, ruimte of werkplek zijn. Maar is dit wel voldoende?

Hoe je het ook draait of keert, zitten blijft zitten en dit kan fysieke pijn veroorzaken. Een ergonomische omgeving is niet genoeg om dit te vermijden. Het is daarnaast ook belangrijk om te bewegen. De combinatie bewegen en ergonomie is dus de beste garantie op een gezond fysisch en mentaal bestaan.

Vaak worden tips zoals het verder plaatsen van de kopieermachine, de trap nemen, staand vergaderen of sporten op het werk gegeven. Dit zijn mooie insteken maar ze camoufleren de essentie.

Voor mij is het niet de bedoeling om iedereen (in het werkveld) te laten trainen om een topconditie te krijgen. Wat wel belangrijk is dat iedereen pijnvrij en stressvrij kan werken. Want er is meer afwezigheid op het werk door fysieke en mentale klachten dan door een slechte conditie. Maar waarom organiseren we dan “sportsessie op het werk”?

HalloJij keert terug naar de essentie. Wat moet ons lichaam kunnen om pijn- en stressvrij ons werk te doen? We baseren ons op wetenschap en maken mensen bewust van hoe hun lichaam eraan toe is op vandaag. We geven inzichten waarom het lichaam bepaalde pijnsignalen geeft.

Meestal worden klachten gecamoufleerd met oorzaken zoals: het ligt aan mijn bureaustoel, het ligt aan mijn tafel, we vergaderen altijd zittend,…Wij herleiden dit naar de essentie: is je lichaam klaar om lang te zitten, hoe compenseert je lichaam dit? Waarom heeft je lichaam pijn? Waarom ben jij zo vatbaar voor stress?

We leren luisteren naar wat het lichaam ons vertelt.  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wist je dat Kevin ook beweegprogramma’s voor bedrijven aanbiedt?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Kevin van HalloJij helpt jou om een gezonde en dynamische werkomgeving voor jouw medewerkers te creëren. Pijnvrije medewerkers zijn immers productievere en rendabelere medewerkers. Ontdek er hier alles over.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”505″][/vc_column][/vc_row]